Dva gola Burića protiv prvaka Evrope, poraz Zagreba

Liga prvaka, 2. kolo

Dva gola Burića protiv prvaka Evrope, poraz Zagreba

M. Šljivak

Rukometaši francuskog Nantesa poraženi su u 2. kolu Lige prvaka od aktuelnog prvaka Evrope skopskog Vardara rezultatom 27:23.

Makedonski velikan je do druge pobjede u sezoni došao zahvaljujući dobroj igri u završnici meča.

Imao je Vardar četiri gola prednosti na poluremenu (14:10), Nantes je uspio u nekoliko navrata da se vrati u meč i da dođe na minus jedan, ali snage za iznenađenje nisu imali, pa je Vardar došao do pobjede.

Senjamin Burić je za Nantes postigao dva gola, Martinez, Balaguer i Nyokas su postigli po četiri, dok je kod Vardara Ferreira postigao šest golova.

Veszprem je u uzbudljivoj utakmici savladao Flensburg 28:27.

Mirsad Terzić se nije upisivao u strijelce kod domaćeg tima, a do trijumfa su mađarskog velikana vodili Mate Lekai sa devet i Laszlo Nagy sa osam golova. Kod Flensburga Hampus Wanne je postigao pet golova.

Rukometaši Zagreba poraženi su u Areni od mađarskog Pick Szegeda sa 23:28.

Goste je do pobjede vodio Balogh sa osam golova, dok je kod Zagreba Mrakovčić postigao pet.

Liga prvaka, 2. kolo rezultati:

Čehovski Medvedi- Montpellier 24:28

Elverum - Skjern 27:32

Vardar - Nantes 27:23

Veszprem - Flensburg 28:27

Barcelona - Kristianstad 31:29

Dinamo - Gorenje 26:27

Zagreb - Szeged 23:28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi