Dva gola Zildžića, Čakić bez učinka

Prvenstvo Španije

Dva gola Zildžića, Čakić bez učinka

Dž. Mrakić

Bh. internacionalci Amer Zildžić i Amir Čakić u 11. kolu ASOBAL lige imali su teška gostovanja sa svojim klubovima protiv ekipa iz vrha španskog rukometa.

Zildžićev Ademar Leon gostovao je kod trenutno drugoplasirane ekipe La Rioje, gdje je upisala poraz od pet razlike (27:32), a jedan od najzaslužnijih za desetu pobjedu svoje ekipe u 11 kola bio je Cristian Malmagro Viana sa 11 golova.

Bh. internacionalac i srednji bek Ademar Leona, Amer Zildžić, imao je pet pokušaja na ovom susretu i uspio je postići dva gola.

S druge strane, bez učinka je ostao Amir čakić, koji je sa svojom Villa de Arandom upisao poraz kod trećeplasirane ekipe Granollersa rezultatom 30:32.

Najefikasniji igrač susreta bio je njegov saigrač Juan Luis Moyano Ayala sa 10 golova, dok je najraspoloženiji u redovima pobjednika bio Ferran Sole Sala, koji se devet puta upisao u listu strijelaca. 

Ademar je porazom protiv La Rioje pao sa četvrtog na peto mjesto najelitnijeg rukometnog takmičenja u Španiji, dok je Villa de Aranda unatoč porazu zadržala svoju prethodnu poziciju na tabeli i ostala na šestom mjestu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.