Dva pogotka Panića u pobjedi Chamberyja, PSG nepobjediv

Dva pogotka Panića u pobjedi Chamberyja, PSG nepobjediv

A. Beganović

U okviru 8. kola francuskog rukometnog prvenstva Chambery našeg Marka Panića na domaćem terenu je savladao Saint Raphael (28:23).

Do veoma važne pobjede u borbi za gornji dio tabele stigao je sinoć Chambery. Nakon prvih 30 minuta Panić i društvo su imali minimalnu prednost (12:11), da bi u drugom dijelu zaigrali bolje što se na kraju odrazilo i na konačan rezultat.

Nekadašnji rukometaš sarajevske Bosne, Zrinjskog i Borca, Fahrudin Melić, sa osam pogodaka je bio najefikasniji kod pobjedničke ekipe, dok je Panić postigao dva, a bivši bh. reprezentativac Edin Bašić četiri pogotka i to sva četiri sa sedam metara. Kod Saint Raphaela su najefikasniji bili Geoffroy Krantz i Daniel Sarmiento sa po šetiri pogotka.

Do nove pobjede s kojom su ostali na drugom mjestu tabele stigli su i rukometaši Nantesa čije boje brani bh. reprezentativac Senjamin Burić. Nantes je pred svojim navijačima savladao Cesson rezultatom 29:25, a Burić se nije upisao u listu strijelaca.

Aktuelni prvak PSG slavio je na gostovanju kod Nimesa koji je nakon prvih 30 minuta imao veliku prednost od sedam pogodaka (19:12). No, u drugom dijelu PSG je ubacio u brzinu više i uspio je preokrenuti rezultat u svoju korist (36:33).

Aix je slavio na gostovanju kod Ivryja (28:23), Montpellier je bio bolji od Sarana (42:28), dok je Toulouse nadigrao Selestat (32:26).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi