Dvocifreni Brčaninović predvodio Solare do pobjede

Vogošća pala u Tuzli

Dvocifreni Brčaninović predvodio Solare do pobjede

Rukometaši tuzlanske Sloboda Solane u borbenoj utakmici nadigrali su Vogošću sa 34:29. 

Tuzlaci su vodili cijelim tokom utakmice, ali se gosti ni u jednom trenutku nisu predavali. Uvijek su bili za petama domaćinima, koje je predvodio Alen Brčaninović sa 10 pogodaka i Selman Beširević sa 15 odbrana. 

Kod gostiju, kao po običaju, pokretačka snaga bio je Tarik Međić sa 8 postignutih golova. Utakmicu Sloboda Solane i Vogošće pratilo je oko 200 ljubitelja rukometa.

Sloboda Solana – Vogošća 34:29 (17:14)

Tuzla – Dvorana Mejdan. Gledatelja 200. Suci: Obrenko Miljković (Bijeljina) i Duško Ristanić (Brčko).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sloboda Solana: Beširović, E. Ferhatbegović 6, Ramić 2, Buljugija 6, Jahić, Sejdinović, Bojić, M.Ferhatbegović 2, Suhonjić 2, Serhatlić, Husejnović 5, Brčaninović 10, Šahdanović, Cerić, Smajlović 1, Đulić. Trener: Mirza Bulić. 

Vogošća: Tatar, Đapo, Korjenić 1, Geko 5, Ćosić 4, Omerović 4, Rujanac 1, Međić 8, Purić 4, Osmanović 1, Dervišević, N. Kadrić 1, Polić, A. Kadrić. Trener: Senad Skopljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.