Efendić: Vjerovali smo do samog kraja

Golman RK Borac pun samopouzdanja

Efendić: Vjerovali smo do samog kraja

D. Vejo

Golman RK Borac Damir Efendić večeras je u svoju statistiku upisao 10 odbrana, te je tako pored raspoloženog Daničića koji je postigao šest pogodaka, predvodio svoj tim do trijumfa i plasmana u polufinale Kupa BiH.

Čuvar mreže crveno-plavih nakon meča je kazao da nije bilo lako, ali i to da njegov tim i on niti jednog momenta nisu pomislili odustati, uprkos činjenici da su imali sedam golova zaostatka iz prve utakmice.

"Dobro smo se spremali za utakmicu tokom cijele sedmice. Znali smo da nas čeka velika borba. Ušli smo u meč da vidimo gdje su ranjivi, a onda smo igrali svoju igru. Nismo se predavali i kada je Vogošća stigla zaostatak od pet golova. Znali smo i vjerovali da možemo do kraja to se i dogodilo", zaključio je golman Borca, Damir Efendić.

Ovo će Banjalučanima biti velikih podstreh za dalji tok takmičenja, kako u Premijer ligi BiH tako i u državnom Kupu. 

Podsjetimo, Velikan iz Gospodske eliminisan je iz Kupa Republike Srpske, nakon što je u četvrtfinalu poražen od Dervente koja je ujedno i osvajač istog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi