Egipat bolji od Katara

Svjetsko prvenstvo

Egipat bolji od Katara

Rukometna reprezentacija Egipta je danas pobjedom nad Katarom (22:20) otvorila svoj nastup u grupi D Svjetskog prvenstva koje se igra u Francuskoj.

Dvije ekipe su se smjenjivale u vodstvu u prvom dijelu prvog poluvremena, da bi Egipćani do kraja uspjeli napraviti prednost i na odmor otići sa 11:8.

U drugih 30 minuta, Egipat je održavao stečenu prednost koju je nekoliko puta podizao na maksimalnih +5, a na kraju je došao do pobjede rezultatom 22:20.

Najefikasniji igrač pobjedničkog tima, a ujedno i najbolji pojedinac utakmice, bio je Ahmed Elahmar sa osam pogodaka, a pratio ga je Erslam Eissa sa šest. U ekipi Katara najefikasniji je bio Rafael Capote sa pet golova.

Svjetsko prvenstvo, grupa D:
Katar - Egipat 20:22 (8:11)

Katar: Šarić, El-Abdulla, Mabrouk 1, Alsaltialkrad 2, Roine 2, Capote 5, Al-Karbi 1, Murad 2, Abdelhak, Alrayes 1, Alsafadi, Mallash 4, Ali, Abdalla 2, Hassaballa, Zouaoui.

Egipat: Shahin, Hendawy, Abouebaid, Omar, Ramadan, Eissa 6, Abdelrazek 2, Khairy 1, Elbassiouny 1, Elmashy, Sayed, Elderaa 1, Elahmar 8, Shebib 3, Sanad, Abdelrahim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi