EHF pokrenuo postupak protiv Dušebajeva i Kielcea

Okršaj trenera završio udarcem?

EHF pokrenuo postupak protiv Dušebajeva i Kielcea

Evropska rukometna federacija (EHF) pokrenula je disciplinski postupak protiv trenera Kielcea Talanta Dušebajeva nakon incidenta na utakmici protiv Rhein-Neckar Löwena koja se odigrala protekle subote.

Poljski je klub u prvom meču osmine finala Lige prvaka pobijedio njemačkog predstavnika s 32:28, a nakon završetka susreta trener poljske ekipe se zaletio prema treneru gostiju Gudmunduru Gudmundssonu. Nakon verbalnog prepucavanja, u jednom je trenutku, tako makar izgleda na TV snimku, Dušebajev udario Gudmundssona u trbuh.

Na press-konferenciji koja je uslijedila nakon utakmice Talant Dušebajev je optužio svoga kolegu za provokacije tokom dvoboja.

U svakom slučaju, EHF je u utorak potvrdio da je protiv nekadašnjeg najboljeg svjetskog rukometaša pokrenuo disciplinski postupak. Kielce i Dušebajev imaju vremena do srijede dostaviti odgovor sa svojim viđenjem spornih dešavanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.