Enes Sirćo novi golman RK Konjuh

Talentovani golman napustio Čelik

Enes Sirćo novi golman RK Konjuh

D. Kurbegović

Rukometaši Konjuha iz Živinica prvi dio sezone u Premijer ligi BiH završili su na šestom mjestu s 24 boda, jednim manje od trećeplasiranog Zrinjskog.

Konjuh je sigurno mogao i bolje okončati prvi dio sezone, ali su igrali po sistemu toplo-hladno, tako da su zabilježili i pet poraza, što sigurno nisu očekivali.

Ipak u drugom dijelu sezone imaju ambicije da možda i dohvate poziciju tri, koja vodi u doigravanje za prvaka, s tim su angažovali i pojačanje, koje će sigurno dosta značiti za ekipu iz Živinica. Pored toga što su zadržali sve igrače  u drugom dijelu sezone dres Konjuha će nositi i talentovani golman Enes Sirćo.

Ovaj dojučerašnji golman Čelika, zbog teške situacije u tom klubu napustio je Zenicu, te je na poziv ljudi iz Konjuha prihvatio poziv, te potpisao za ekipu iz Živinica. Ovaj mladi 21-godišnji golman ima već dosta iskustva jer je branio za Čelik i Bosnu iz Visokog u Premijer ligi. Njegovim angažovanjem stručni štab imat će sigurno dvojicu najkvalitetnijih golmana u svome klubu kada je u pitanju Premijer liga. Sidik Omerović i Enes Sirćo će sigurno biti noćna mora za sve rukometaše protivničkih ekipa u drugom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Konjuh u nastavku sezone ima dosta povoljniji raspored u odnosu na prvi dio sezone, tako da treba očekivati i bolje rezultate, koje bi u konačnici mogle donijeti i to treće mjesto, koje bi sigurno bilo veliki uspjeh za klub iz Živinica, koji ima veliku tradiciju kada je u pitanju ovaj sport.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi