Enid Tahirović novi predsjednik Skupštine RK Bosna

Održana vanredna skupština

Enid Tahirović novi predsjednik Skupštine RK Bosna

A. Beganović

Večeras je u prostorijama Sportskog društva Bosna održana vanredna skupština RK Bosna.

Nakon što je RK Bosna doveden na korak do provalije sazvana je vanredna skupština kluba na kojoj je između ostalog prisustvovao i veliki broj igrača koji je u bliskoj prošlosti pronosio slavu ovog kluba.

Za novog predsjednika Skupštine jednoglasno je izabran legendarni golman Enid Tahirović, koji je priznao da je iznenađen, te da ni sam ne zna kakvog se posla, zapravo, prihvata.

Izabrana je i radna grupa za spas kluba u kojoj se između ostalog nalazi i nekadašnji igrač i trener Studenata Zuhdija Korkarić, a iz ove radne grupe su istakli da su uvidom u situaciju ustanovili da Bosna trenutno nema dovoljan fond igrača za takmičenje u Premijer ligi. No, istakli su kako će učiniti sve što je u njihovoj moći da lincenciraju neke mlađe i bivše igrače, kako bi se Bosna nastavila takmičiti u elitnom rangu bh. rukometa.

Situacija je alarmantna, ali najtrofejniji sportski kolektiv se može spasiti, samo u tu misiju trebali bi se uključiti i političke elite bh. društva, kojima je sport po svemu sudeći na posljednjem mjestu liste prioriteta.

Ne tako davno u sličnoj situaciji su bili KK Cibona, KK Crvena zvezda, pa i RK Borac Banja Luka, no oni su se zahvaljući podršci političke elite uspjeli izvući. Da li će i Bosna ostaje nam da vidimo...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.