Evropsko rukometno prvenstvo 2020. godine sa 24 selekcije

Norveška, Švedska i Austrija domaćini

Evropsko rukometno prvenstvo 2020. godine sa 24 selekcije

A. Beganović

Na Evropskom rukometnom prvenstvu 2020. godine po prvi put će učestvovati 24 reprezentacije, odlučeno je na kongresu Evropske rukometne federacije u Dublinu.

Prvo Evropsko rukometno prvenstvo sa 24 reprezentacije igrat će se u tri države. Domaćini smotre najboljih selekcija Starog kontinenta biće Švedska, Austrija i Norveška.

Grupna faza igrat će se Malmu, Gothenburgu, Beču, Grazu i Trondheimu, naredni krug takmičenja u Beču i jednom od švedskig graadova (Malmo ili Gothenburg), dok će se ćetri najbolje reprezentacije za medalje boriti u Stockholmu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.