Fantastična odbrana Njemačke za evropsko zlato!
Foto: EPA

Evropsko prvenstvo, finale

Fantastična odbrana Njemačke za evropsko zlato!

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Njemačke novi je evropski prvak. Nijemci su u večerašnjem finalu savladali selekciju Španije s uvjerljivih 24:17.

Do evropskog zlata Njemačka je stigla granitnom odbranom. Od samog početka meča su igrali žestoku odbranu i nijednog trena nisu popuštali.

S druge strane su koristili svaku priliku za postizanje gola, stvorili su prednost od pet pogodaka na samom otvaranju, da bi nakon 30 minuta igre imali četiri gola prednosti, 10:6.

Ni nastavak nije donio naročito lijep i efikasan rukomet. Ponovo je odbrana Njemačke perfektno odrađivala posao i Španci niti u jednom trenutku nisu uspjeli da zaprijete.

Održavali su Nijemci stečeno vodstvo. Jednostavno, Španija nije mogla da napravi ništa protiv nevjerovatne odbrane koju su imali protiv sebe i na kraju je Njemačka zasluženo postala prvak Evrope.

Evropsko prvenstvo, finale:

Njemačka - Španija 24:17 (10:6)

Njemačka: Lichtlein, Wolff, Sellin 1, Lemke, Reichmann 3, Wiede, Pekeler 2, Strobel 1, Schmidt 1, Fath 3, Hafner 7, Dahmke 4, Kuhn 1, Ernst, Pieczkowski, Kohlbacher 1.

Španija: Šterbik, Perez, Gurbindo, Maqueda, Tomas 4, Entrerrios 5, Aguinagalde, Ugalde 1, Canellas 1, Morros, Garcia 2, Beana, Rivera 1, Guardiola, Del Arco, Dujshebaev 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije