Fenomenalna Boras brojala do 20, trijumfi Gruda i Ilidže

Fenomenalna Boras brojala do 20, trijumfi Gruda i Ilidže

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrano je 4. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice, a vodeće Grude su u Prijedoru bile bolje od aktuelnih bosanskohercegovačkih prvakinja, rukometašica Mire (27:20).

Izabranice Zlate Zubac stigle su do četvrte pobjede iz isto toliko susreta i do sada su jedina neporažena ekipa u Premijer ligi.

Na teškom gostovanju u Prijedoru rukometašice Gruda su još jednom pokazale svoju snagu i na kraju su zasluženo slavile. Do pobjede su Gruđanke vodile Azinović sa osam, te Bračić i Klinac sa po pet pogodaka, dok su kod Mire najefikasnije bile Lukač sa sedam i Damjanović sa šest pogodaka.

Nakon poraza u 3. kolu u Grudama, rukometašice Ilidže su se vratile na pobjednički kolosijek. Na domaćem terenu su izabranice Dominika Ilića savladale Goražde (24:17). Najefikasnije u redovima Ilidže bile su Mujagić sa sedam i Marić sa četiri pogotka, dok su Pavlović, Škaljić i Hadžiselimović dodale po tri pogotka, a Kostić sa sedam, te Katić i Oputar sa po četiri pogotka su bile najučinkovitije kod Goražda.

U hercegovačkom derbiju rukometašice Zrinjskog su bile bolje od Lokomotive (29:25). Plemkinje je predvodila Mlakić sa sedam pogodaka, dok je kod Lokosica isto toliko postigla Knezović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Do prve pobjede stigle su i rukometašice Izviđača, koje su u Ljubuškom savladale Vrbas (32:26). Ljubušanke je do pobjede vodila fenomenalna Marija Boras, koja je postigla čak 20 pogodaka, od čega devet iz sedmerca, dok je Šumelj na svoj konto upisala pet pogodaka. S druge strane, kod Vrbasa su najučinkovitije bile Knežević sa 10, te Medvjedović sa sedam pogodaka.

Višestruke prvakinje naše zemlje, rukometašice Borca su u Banjoj Luci savladale Bihać (33:23), te su tako na svoj konto upisale prva tri boda, dok je Katarina u Mostaru nadigrala Krivaju (42:23).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti