Fenomenalni Bašić srušio Dunkerque

Fenomenalni Bašić srušio Dunkerque

A. Beganović

U okviru 9. kola rukometnog prvenstva Francuske odigrano je šest susreta, a kao i u gotovo svakom kolu, bilo je jako zanimljivo.

Chambey, naših Marka Panića i Edina Bašića na domaćem terenu je savladao Dunkerque (25:24). Nekadašnji reprezentativac naše zemlje, Edin Bašić, postigao je osam golova, dok se aktuelni bh. reprezentativac Marko Panić nije upisao u listu strijelaca.

Cesson-Rennes, čije boje brani Duško Čelica, remizirao je na gostovanju kod Nimesa (25:25), a bh. reprezentativni bek postigao je dva gola.

Creteil, naših Muhameda Toromanovića i Dejana Malinovića, očkivano je pretrpio poraz na gostovanju kod Montpelliera (30:24), a bh. reprezentativci nisu bili pucački raspoloženi. Malinović se jednom upisao u listu strijelca, dok je Toromanović ostao bez gola.

Aix je slavio na gostovanju kod Selestata (29:26), PSG je u duelu sa Istresom također upisaogostujuću pobjedu (28:24), dok je Saint Raphael na domaćem terenu savladao Tremblay (32:30).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije