Fenomenalni Panić vodio Chambery do novog trijumfa

Liga kup

Fenomenalni Panić vodio Chambery do novog trijumfa

A. Beganović

U okviru francuskog rukometnog Liga kupa odigrano je pet susreta, a u nama najzanimljivijem Chamebry je uz fenomenalni partiju bh. reprezentativca Marka Panića savladao AIX (33:24).

Rukometaši Chamberyja su se bez većih problema obračunali sa AIX-om, a do pobjede ih je vodio fenomenalni Panić koji je postigao devet golova.

Pored Panića solidnu partiju pružio je i Edin Bašić koji je sa četiri gola bio drugi strijelac momčadi, dok je kod AIX-a povremeni bh. reprezentativac Boris Bećirović postigao dva pogotka.

Do trijumfa je stigao i Cesson-Rennes koji je bio bolji od Ivryja (25:24), a bh. internacionalac Duško Čelica postigao je jedan gol za pobjedničku momčad.

U ostala tri susreta postignuti su sljedeći rezultati: Saint Raphael - Nimes 29:25, Selestat - Tremblax 29:27, Montpellier - Dijon 33:21.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.