Filip Jicha na meti Barcelone

Traže zamjenu za Karabatića

Filip Jicha na meti Barcelone

A. Beganović

Jedan od najboljih svjetskih rukometaša u posljednjih desetag godina Filip Jicha mogao bi napustiti redove njemačkog prvaka Kiela.

Naime, za Jichu je jekao zainteresiran evropski klupski prvak Barcelona, koji je nakon odlaska Nikole Karabatića u potrazi za lijevim vanjskim.

U Barceloni smatraju da bi Jicha bio najbolja zamjena za Karabatića i navodno su mu ponudili četverogodišnji ugovor. I sam češki reprezentativac je zainteresiran za dolazak u Barcelonu, tako da bi se ovaj transfer u narednim danima mogao ozvaničiti.

Podsjetimo, Jicha je član Kiela od 2007. godine i sa ovim klubom je sedam puta bio prvak Njemačke, te dva puta prvak Evrope.

Osim za Kiel u dosadašnjoj karijeri Jicha je nastupao za Slaviju Plzen, Duklu Prag, St. Gallen i Lemgo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.