Filip Jicha se oprostio od rukometa

Završio bogatu karijeru

Filip Jicha se oprostio od rukometa

Češki rukometaš Filip Jicha zvanično je završio svoju bogatu karijeru.

Jedan od najboljih rukometaša svijeta u protekloj deceniji se odlučio povući u svojoj 36. godini, a njegov potez nije preveliko iznenađenje zbog toga što već neko vrijeme nije na prepoznatljivoj razini zbog problema sa koljenom.

Jicha je najbolje dane karijere proveo u Kielu, u kojem je igrao od 2007. do 2015. godine, kada su i počeli njegovi problemi sa povredama, ali i finansijama. Zbog njih je i tražio odlazak u Barcelonu, koja će ostati posljednji klub za koji je nastupao.

Sa Kielom je Čeh osvojio dvije evropske titule, a 2010. je proglašen najboljim rukometašem svijeta po izboru IHF-a.

Osim za Kiel i Barcelonu, Jicha je nastupao za Lemgo, St. Olmar St. Gallen, Duklu Prag i Slaviju iz Plzena, a za reprezentaciju Češke je od 2000. do 2016. godine odigrao 148 utakmica i postigao čak 816 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi