Final Four SEHA Lige: Karačić i Malinović spremni

Final Four SEHA Lige: Karačić i Malinović spremni

Iako još uvijek SEHA liga nije dostigla nivo košarkaške ABA lige, ipak može se reći da je iz sezone u sezonu kvalitetnija. Ove godine na završnom turniru u Novom Sadu imamo senzaciju Lige prvaka Vardar, zatim branitelj naslova Zagreb, Tatran Preshov koji je osim prvog mjesta na kraju regularnog dijela ove lige, stigao i do grupne faze takmičenja u EHF kupu, te neugodni Meshkov Brest koji je drugu godinu zaredom u ovom društvu.

S obzirom da se igra na neutralnom terenu, možemo očekivati vrlo neizvjesnu završnicu, četiri dosta ujednačene ekipe. Nakon uspjeha u Ligi prvaka, mnogi će Vardar izdvojiti kao blagog favorita. I po imenima Vardar je jak, Igor Karačić, Toskić, Chipurin, Brumen, Filip Lazarov. U polufinalu Vardar igra protiv Zagreba, osma međusobna utakmica.

Izjednačeni su zasada, tri puta pobednik Vardar, tri puta Zagreb, uz jedan egal. Ove sezone Vardar uverljiviji, makar je skor 1-1. U Zagrebu je bilo +1 za Zagreb, u Skoplju +9 za Vardar. Španac na klupi Vardara Raul Gonzales kaže u najavi:

"Zagrebaši igraju brz rukomet s čvrstom obranom i imaju odlične šutere. Međutim, mislim i da su sva četiri kluba na sličnome nivou. Nema glavnog favorita stoga vjerujem da će ovo biti zanimljiv turnir".

Zagreb je svoj nastup u Evropi završio u grupnoj fazi Lige prvaka. Ovo je prilika da nešto naprave i na međunarnom planu, mlada ekipa će probati nametnuti svoj ritam. Horvat, Stepančić, Tonči Valčić bi trebali vući ekipu.

"Makedonci su sjajno posložena ekipa s velikim brojem kvalitetnih individualaca. Izbacili su Hamburg iz Lige prvaka i sve to nešto govori, ali mi smo se dobro spremili i na nama je samo da odigramo pravu utakmicu i da se nadamo kako će to biti dovoljno za finale. Najjača karika Vardara je čvrsta 6-0 obrana" mišljenja je trener Zagreba Borsi Dvoršek.

U drugom polufinalu ćemo gledati sa jedne strane imati Meshkov Brest naših Ivana Karačića i Dejana Malinovića te Tatran Preshov koji igra odlično ove sezone u SEHA ligi. Uz Karačića i Malinovića u Brestu su  Ivan Pešić, Ljubo Vukić, kao i Slovenac David Špiler, mlađi Rutenka, Dzianis te iskusni Rastko Stojković. Tatran ima najboljeg strijelca lige Dainisa Kristopansa.

"U odličnoj smo formi, imali smo dvije sedmice da se pripremimo najbolje što možemo. Konačni poredak nakon regularnog dijela sezone dovoljno govori o snazi Tatran Prešova, to je dobra momčad koja je dugo zajedno i to je njen najveći plus. No, po mom mišljenju Vardar na turniru ima laganu prednost," naglašava Željko Babić trener Bjeloruske ekipe. Njegov kolega na drugoj strani Petar Hatalchik kaže kako je njegova ekipa poprilično umorna

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

"Umorni smo budući da smo protekloga vikenda igrali u slovačkoj ligi, Kupu, SEHA ligi te EHF kupu, no nadamo se da ćemo se do početka završnog turnira vratiti u formu. Meškov Brest je vrlo jaka ekipa s vrlo dobrim igračima, a iako smo slavili u oba susreta nad njime ove sezone, mislim da je pred
nama težak susret".

Rapored polufinala:
CO Zagreb - Vardar, 18 sati
Tatran Preshov - Meshkov Brest, 20.30 sati 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.