Finska nemoćna u grotlu Goražda!

Pobjeda rukometaša BiH

Finska nemoćna u grotlu Goražda!

Piše: M. Šljivak Powered by:
Rukometna reprezentacija BiH pobijedila je večeras u Goraždu selekciju Finske rezultatom 34:23 u susretu 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Meč je bolje otvorila naša selekcija. Stvorili su prednost od tri gola na otvaranju i konstantno su tokom prvog dijela bili u prednosti.

Iako je s obje strane bilo dosta grešaka, bh. tim je bez većih problema održavao prednost, da bi u 19. minuti pogotkom Koste Savića otišli po prvi put na pet golova razlike, 11:6.

Potom je Ovčina pogodio i  za 12:6, ali dvije greške našeg napada donose lagane golove za Finsku i smanjenje rezultata na 12:8.

Ipak, naša selekcija potom odigrava sjajno u odbrani. Benjamin Burić je odbranio nekoliko udaraca, polukontre su radile sjajno i naš tim je iz sekunde u sekundu povećavao prednost. 

Finci su na četiri minute do kraja prvog dijela tražili minut odmora nakon velike serije od 6:0 i plus 10 za našu selekciju, 18:8.

Nakon minute odmora Finci vežu tri gola zaredom i smanuju prednost na 19:12, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

U nastavku je bh. tim bez većih problema održavao prednost. Ipak, imali smo dosta grešaka koji su Fince ostavljali u kakvoj-takvoj šansi. Došli su Finci na minus šest 25:19, imali su čak dva napada da se potpuno vrate u meč, ali su ih srećom promašili.

Uspio je bh. tim da bez problema privede ovaj meč kraju bez većih problema. Finci su nam svojim greškama dodatno pomogli u tome i selekcija Bilala Šumana dolazi do drugog trijumfa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Najefikasniji u našoj selekciji bili su Senjamin Burić i Marko Panić sa po sedam golova, a isti broj golova kod večerašnjeg rivala je postigao Nico Ronnberg.

Kvalifikacije za EP, 4. kolo:

BiH - Finska 34:23 


Reprezentacija