Flensburg očitao lekciju PSG-u, remi Wisle i Veszprema

Liga prvaka za rukometaše

Flensburg očitao lekciju PSG-u, remi Wisle i Veszprema

A. Beganović

U okviru Lige prvaka za rukometaše danas je odigrano pet susreta, a najzanimljivije je bilo u duelu Wisle i Veszprema.

U duelu Wisle, čije boje brani bh. reprezentativac Marko Tarabochia i Veszprema našeg Mirsada Terzića nije bilo pobjednika (27:27).

Rocha sa devet, te Tarabochia, Zelenović i Zhitnikov sa po četiri pogotka su bili najefikasniji kod Wisle, dok su Marguč i Nilsson sa po šest pogodaka bili najefikasniji kod Weszprema.

Bešiktaš nije uspio na domaćem terenu iznenaditi Celje, koje je slavilo rezultatom 30:24. Mlakar sa sedam, te Razgor sa šest pogodaka su bili najefikasniji kod Celja, dok su Done sa sedam i Dačević sa šest pogodaka bili najučinkovitiji kod Bešiktaša.

Meškov Brest jr bez većih problema nadigrao Vojvodinu. Slavila je bjeloruska ekipa 34:22, a do pobjede su je vodili Kristopans, Stojković i Vukić sa po pet pogodaka, dok su Rastvortsev sa sedam, te Marjanović i Todorović sa po pet pogodaka bili najefikasniji kod Vojvodine.

U derbiju dana Flensburg je očitao lekciju bogatom PSG-u. Već nakon prvih 30 minuta njemačka ekipa je imala pet golova prednosti (21:16), da bi na kraju slavila sa ubjedljivih 39:32. Eggert sa 13, te Glandorf sa devet pogodaka su bili nerješiva enigma za PSG, dok su Hansen sa devet, te Karabatić sa sedam pogodaka bili najefikasniji kod PSG-a.

U posljednjem susretu večerašnjeg programa Porto je nadigrao Prešov (33:23).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.