Flensburgu veliki derbi Sjeverne Njemačke

Golman Flensburga junak velikog derbija

Flensburgu veliki derbi Sjeverne Njemačke

Flensburg je večeras u okviru 19. kola rukometne njemačke Bundeslige na svom terenu dočekao Kiel. Domaćin je slavio rezultatom 26:22. 

Domaćin je bolje otvorio susret pa je nakon prvih deset minuta utakmice imao dva gola prednosti, a rezultat je glasio 6:4. Vratio se Kiel u igru, pa je rezultat nakon 20 minuta igre bio neriješen (9:9). Domaćin je potom zaigrao mnogo bolje i na odmor otišao sa četiri gola prednosti (15:11). 

Flensburg je i drugo poluvrijeme otvorio mnogo bolje i došao do prednosti 17:11. Uslijedila je serija Kiela od 5:0, pa je nakon 40 minuta igre rezultat glasio 17:16. Domaćin novom serijom dolazi do prednosti od četiri gola (22:18) deset minuta prije kraja susreta. Tu prednost Flensburg je zadržao i slavio rezultatom 26:22. 

Najbolji u redovima domaćina bili su Mogensen i Lasse Svan Hansen sa po šest golova, dok je Mattias Andersson skupio 23 odbrane. Kod gostiju sedam golova postigao je Marko Vujin, dok je Andreas Palicka skupio osam odbrana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.