Francuska čeka boljeg iz meča BiH - Egipat

Francuzi izbacili Njemačku

Francuska čeka boljeg iz meča BiH - Egipat

E. Škorić, foto: A. Balić

Juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je ime protivnika u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Naravno, najprije moramo večeras savladati Egipat u osmini finala.

Ukoliko izabranici Zdenka Grbavca u Zetri od 21 sat izbore pobjedu nad Egiptom, a u što svi čvrsto vjerujemo i tomu se nadamo, u četvrtfinalu bi igrali protiv Francuske!

Francuska je u prvom krugu mečeva osmine finala odmjerila snage s Njemačkom u Skenderiji. Veoma tvrda i neizvjesna utakmica, igralo se gol za gol, ali "trikolori" su bili nešto spretniji i sretniji u završnici.

Na poluvremenu su, iako autsajderi, vodili sa 13:12 protiv Njemačke, koja je u nastavku igrala nešto agresivnije i bolje, ali nedovoljno da se preokrene rezultat. Na kraju je Francuska slavila rezultatom 21:20.

Nijemci su u drugom dijelu napravili seriju 3:0 (15:13), no onda Francuzi uzimaju time-out i prave 4:0 seriju te odlaze na dva razlike i do kraja susreta nisu ispuštali iz ruku, s tim što je u zadnjoj sekundi, kada je isteklo vrijeme, Njemačka imala deveterac, ali su pogodili prečku i počelo je veliko slavlje Francuza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.