Francuska ide dalje s maksimalnim učinkom

Pobjeda protiv Poljske

Francuska ide dalje s maksimalnim učinkom

Rukometaši Francuske su danas u Nantu savladali Poljsku sa 26:25 i tako potvrdili prvo mjesto u grupi A i plasman u narednu fazu takmičenja.

Francuzi su na ovoj utakmici odmorili neke od najvažnijih igrača, ali su i uprkos tome upisali svoju petu pobjedu iz isto toliko utakmica.

Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 13:13, da bi Francuska u drugom poluvremenu uspjela doći do minimalne pobjede.

Ovim porazom postalo je jasno da će se Poljaci do kraja prvenstva boriti za plasman od 17. do 20. mjesta, a u naredni krug su se plasirale Francuska, Norveška, Rusija i Brazil.

Svjetsko prvenstvo:
Francuska - Poljska 26:25 (13:13)

Francuska: Gerard, Omeyer, Remili 4, Noykas 7, Narcisse, N. Karabatić, Mahe 2, N'Guessan, Accambray 1, Abalo, Sorhaindo 4, Guigou 2, Fabregas 4, Dipanda 2, Porte, Mem.

Poljska: Malcher, Morawski, Dacko 4, Lyzwa, Jachilewski, Krajewski 5, Niewrzawa, Walczak, Moryto 3, Daszek 3, Gebala, Przybylski 2, Paczkowski 3, Gierak, Gebala T. 5, Chrapkowski.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi