Francuska lako do polufinala
Foto: EPA

Svjetsko rukometno prvenstvo

Francuska lako do polufinala

E. Škorić

Francuska rukometna reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru nakon pobjede nad Slovenijom (32:23).

Francuzi su ispunili očekivanja, pa su u četvrtfinalnom meču u Dohi sa 33:23 savladali selekciju Slovenije.

Trikoloe je predvodio sjajni Omeyer na golu, koji je odmah na početku zaustavio nekoliko slovenačkih napada, te je omogućio svojoj reprezentaciji da stekne dobru prednost.

Francuzi su nakon pola sata igre vodili osam razlike (18:10) i bilo je jasno da se Slovenija više neće moći vratiti. Iako su Slovenci odigrali ravnopravno s Francuzima u nastavku, sjajna igra Trikolora iz prvih pola sata je presudila.

Narcisse je predvodio Francuze sa šest pogodaka, dok je Nikola Karabatić postigao pet golova. Joli je postigao četiri uz dva sedmerca, dok je četiri gola postigoa i Mahe.

Gajič i Zvižej su postigli po pet golova u redovima poražene selekcije, a Cehte četiri (dva sa sedam metara).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.