Francuska prejaka i za Norvešku

Treća pobjeda Francuza

Francuska prejaka i za Norvešku

E. Škorić

U derbiju drugog kola grupe A Svjetskog prvenstva rukometaši Francuske pobijedili su Norvešku rezultatom 31:28.

Francuska se poigrala s Brazilom i Japanom na otvaranju prvenstva, a u trećem kolu konačno je dobila protivnika po mjeri - Norvešku.

Međutim, niti Norvežani nisu uspjeli parirati Francuskoj, koja je stigla do treće pobjede i to poprilično lagano. Od početka su Francuzi vodili, a na poluvremenu je bilo plus četiri (16:12).

Norveška nije uspijevala ni u nastavku ozbiljnije zaprijetiti. Domaćin je kontrolisao stvari na parketu, imao je i sedam golova prednosti, mada su "gosti" došli na minus tri u završnici, ali nisu uspjeli otkinuti bod jednom od glavnih kanditata za naslov svjetskog prvaka.

Nedim Remili, Nikola Karabatić i Kentin Mahe postigli su po pet golova u pobjedi Francuske, dok je Sander Sagosen na drugoj strani postigao sedam golova, šest je postiga Magnus Jondal, a pet Kristian Bjornsen.

Francuska - Norveška 31:28

Francuska: Gerard, Omeyer, Remili 5, Nyokas, Narcisse, Karabatić 5, Mahe 5, N'Guessan 2, Accambray, Abalo 3, Sorhaindo 4, Guigou 4, L. Karabatić, Fabregas 2, Dipanda, Porte 1.

Norveška: Erevik, Christensen, Bergerud, Sagosen 7, Hykkerud, Myrhol 4, Tonnesen 4, Jondal 6, Bjornsen 5, Linboe, Gullerud 0, Rod 1, O'Sullivan, Tangen, Johannessen 1, Hansen

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi