Francuska preživjela veliki njemački povratak

Francuzi u finalu

Francuska preživjela veliki njemački povratak

Rukometaši Francuske plasirali su se u finale Olimpijskiih igara nakon večerašnje pobjede u veoma neizvjesnoj utakmici protiv Njemačke sa 29:28.

Francuska je nešto bolje otvorila meč te su veoma brzo došli do vodstva do tri gola (6:3). Tu prednost su održavali tokom čitavog prvog dijela igre, ali Nijemci im nisu dopuštali da se odlijepe na veću razliku. Na kraju prvog dijela bilo je 16:13 na Francusku.

Francuska  je igrala sjajno i na početku drugog dijela igre pa su već nakon nekoliko minuta nastavka uspjeli da se odlijepe na plus sedam. Bilo je visokih 23:16. Ipak, Nijemci ne bi bili Nijemci kada bi se predavali, a tako je bilo i ovog puta. Uspjeli su smoći snage da izvuku maksimum iz sebe pa su see vratili i izjednačili rezultat na 28:28.

Ipak, Francuska je ponovo imala više hrabrosti u samom finišu i sjajnog Narcisa koji je sa devet metara u zadnjoj sekundi donio Francuskoj veliko finale. Tamo će igrati protiv boljeg iz meča Poljska-Danska, a ta utakmica igra se večeras od 01.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi