Francuska prvi finalista Svjetskog prvenstva

Domaćini turnira sigurni protiv Slovenije

Francuska prvi finalista Svjetskog prvenstva

Rukometna reprezentacija Francuske je večeras u Parizu savladala Sloveniju sa 31:25 i tako izborila plasman u finale Svjetskog prvenstva.

Polufinalni meč počeo je dobro za domaću selekciju, koja je do prve osjetljivije prednosti došla u ranoj fazi utakmice kada je povela sa 6:2. Francuzi su čuvali prednost i nisu dozvoljavali Sloveniji da poravna, a u prvom poluvremenu su u dva navrata imali pet golova prednosti.

Francuska je vodila sa 15:10, ali je Slovenija mini-serijom od 2:0 došla do smanjenja zaostatka, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 15:12.

Drugo poluvrijeme donosi sličnu sliku na terenu. Francuska je čuvala stečeno vodstvo i rutinski privela posao kraju, pa su domaći rukometaši proslavili plasman u finale sa svojim navijačima.

Najefikasniji u redovima pobjedničkog tima bio je Nedim Remili sa šest pogodaka, dok je Valentin Porte dodao jedan gol manje. Sloveniju je sa pet golova predvodio Jure Dolenec.

Francuska će svog protivnika u finalu Svjetskog prvenstva saznati nakon drugog polufinalnog okršaja u kojem se sastaju Hrvatska i Norveška.

Svjetsko prvenstvo, polufinale:
Francuska - Slovenija 31:25 (16:13)

Francuska: Gerard, Omeyer, Remili 6, Nyokas, Narcisse 4, Karabatić 3, Mahe 4, N'guessan 2, Accambray, Abalo 2, Sorhaindo 1, Guigou, Fabregas 2, Dipanda 1, Porte 5, Mem.

Slovenija: Skok, Lesjak, Blagotinšek 1, Henigman, Marguc 3, Kavtičnik 2, Janc 3, Dolenec 5, Cingesar 3, Poteko, Kodrin, Gaber 3, Bezjak 2, Grebenc 2, Zarabec 1, Mackovšek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi