Francuska razbila Brazil na otvaranju Svjetskog prvenstva

Uvjerljiva pobjeda domaćina

Francuska razbila Brazil na otvaranju Svjetskog prvenstva

E. Škorić

Rukometna reprezentacija Francuske bila je uspješna na otvaranju Svjetskog prvenstva.

Francuska je kao domaćin na otvaranju SP-a ugostila Brazil, te je ostvarila uvjerlivu pobjedu  rezultatom 31:16. Bio je ovo peti međusobni duel Francuske i Brazila, te je svaki put Francuska ostvarila pobjedu.

Na početku utakmice Francuzi su došli do 4:1, potom su poveli 8:2, da bi na poluvremenu imali čak 10 golova prednosti nad nemoćnim Brazilcima, koji jednostavno nisu mogli parirati bivšem svjetskom prvaku.

Francuska je na odmoru imala 17:7, pa više nije bilo niti upitno ko će slaviti. Do kraja se samo povećavala prednost sjajne francuske reprezentacije.

U grupi A igrat će još Poljska i Japan, te Rusija i Norveška. Ti mečevi na programu su sutra.

Francuska - Brazil 31:16

Francuska: Gerard 1, Omeyer, Remili 2, Nyokas 3, Narcisse 3, N. Karabatić 3, Mahe, Accambray 1, Abalo 2, Sorhaindo 2, Guigou 3, L. Karabatić 1, Fabregas 1, Dipanda 3, Porte 6.

Brazil: Santos, Almeida, Teixeira 3, Slva 2, Torriani 1, Candido 1, Toledo 5, Pozzer, Chiuffa 2, Ceretta, Moraes, Novais 1, Ponciano, Langaro. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti