Francuska se poigrala i s Rusijom

Svjetsko prvenstvo

Francuska se poigrala i s Rusijom

E. Škorić

Rukometaši Francuske savladali su Rusiju u četvrtom kolu Svjetskog prvenstva.

Domaća selekcija upisala je i četvrtu uzastopnu pobjedu na Svjetskom prvenstvu i to bez većih problema.

Očekivano, Nikola Karabatić i društvo nisu se puno namučili protiv Rusije, koja je upisala večeras drugi poraz.

Od samog početka Francuska je vodila, a samo je jednom bilo neriješeno, na početku, kada je rezultat glasio 1:1. Poslije pola sata igre Francuzi su imali prednost od pet golova (16:11).

U nastavku je Francuska održavala vodstvo, a kako se bližio kraj, uspijevala je doći na dvocifrenu prednost.

Adrien Dipanda je sa osama pogodaka bio najefikasniji francuski igrač, dok je Kentin Mahe postigao sedam. U sastavu Rusije bolji od ostalih bio je Daniil Shisharev sa šest golova.

Rusija - Francuska 24:35

Rusija: Bogdanov, Kireev, Kiselev 1, Shishkarev 6, Kovalev 4, Shrurinskiy 1, Chernoivanov, Atman 2, Gorbok, Chipurin 2, Kalarash, Shelmenko 2, Dibirov, Soroka 2, Valiullin, Zhitnikov 4.

Francuska: Gerard- Omeyer, Remili 5, Noykas, Narcisse 1, N. Karabatić 3, Mahe 7, N'Guessan 1, Accambray 1, Abalo 1, Sorhaindo 1, Guigou 2, Fabregas 2, Dipanda 8, Porte 1, Mem 2. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi