Francuska teže od očekivanog savladala Tunis
Foto: EPA

Rukometni turnir na OI

Francuska teže od očekivanog savladala Tunis

S. Bošković

Rukometna reprezentacija Francuske pobjedom protiv Tunisa u susretu grupe A (25:23) otvorila je svoj nastup na Olimpijskim igrama u Riju.

Aktualni svjetski prvaci teže od očekivanog savladali su Tunis. Francuzi su veoma dobro otvorili meč, te su u određenim trenucima imali i do sedam golova prednosti. 

Na odmor se otišlo pri rezultatu 16:11 za Francusku. Ipak, Tunižani su u drugom poluvremenu zaigrali odlično i u par navrata su se favoriziranim Francuzima približili samo na gol zaostatka. No, više od toga nisu mogli, te su poraženi. 

Mahe Kentin je bio najefikasniji igrač kod Francuske s pet postignutih golova, dok se kod Tunižana najviše istakao Isaam Tej sa šest golova.  

Olimpijske igre, rukomet: 
Francuska-Tunis 25:23 (16:11, 9:12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti