Francuska u neizvjesnom meču eliminisala Švedsku

Trikolori u polufinalu

Francuska u neizvjesnom meču eliminisala Švedsku

Rukometaši Francuske plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva nakon večerašnje pobjede protiv Švedske sa 33:30.

Bila je ovo veoma neizvjesna utakmica od samog početka. Francuzi su većinom imali prednost od jednog ili dva gola razlike, ali Šveđani im nisu dopuštali da se odlijepe na veću razliku.

Skandinavci su uspjeli da dođu do vodstva pet minuta prije kraja prvog dijela meča kojeg su održavali do odmora pa su na pauzu otišli sa prednošću 16:15.

Nastavak meča također je donio izjednačen rukomet. Ipak, Francuzi se u desetoj minuti drugog poluvremena uspjevaju odlijepiti na plus tri, ali Šveđani se pet minuta kasnije vraćaju i dolaze do izjednačenja (23:23). Francuzi su im zadali novi udarac sedam minuta prije kraja kada su poveli 29:26 i tada je bilo jasno da će se Švedska teško izvući. Iako su na 2,5 minuta prije kraja imali samo dva gola zaostatka, Šveđani se ipak nisu uspjeli potpuno vratiti u meč pa su se morali pomiriti sa porazom.

Francuska će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Slovenija-Katar koji počinje od 20.45 sati.

Francuska: Remili, 6, Narcisse 2, Karabatić 3, Mahe 9, N'Guessan 2, Abalo 1, Sorhaindo 2, Guigou 1, Fabregas 5, Porte 2.

Švedska: Jeppsson 3, Tollbrig 4, Ekberg 4, Konradsson 1, Lagergren 3, Gottfridsson 7, Stenmalm 1, Nilsson 1, Nielsen 1, Nilsson 5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi