Francuski mediji javljaju: Uhapšen Nikola Karabatić

Francuski mediji javljaju: Uhapšen Nikola Karabatić

Prema pisanjima francuskih medija, uhapšen je jedan od najboljih rukometaša današnjice, Nikola Karabatić.

Karabatić koji igra u redovima Montpelliera priveden je skupa sa svojim bratom Lukom i Mladenom Bojinovićem zbog sumnji u namještanje susreta njegove ekipe i Cesson-Rennesa.

 

Naime, Montpellier je već osigurao naslov prvaka Francuske tako da ishod susreta sa ekipom iz Rennesa nije imao nikakav značaj, a koeficijent na pobjedu domaćina bio je ogromnih 45. Na kraju Cesson Rennes je slavio sa 31:28, a France 3 je otkrio da su žene i djevojke čak osmorice igrača i nekoliko uposlenika kluba u tri kladionice uplatile ukupno oko 5000 eura na poraz novog prvaka Francuske. Na taj način ostvarena je zarada od oko 200 hiljada eura.

 

Akcija privođenja je navodno bila planirana za ponedjeljak, ali je policija odučila ubrzati stvari te ranije privesti osumnjičeni trojac.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije