Francuskoj drama protiv Španije, porazi Srbije i Švedske

EP za rukometašice

Francuskoj drama protiv Španije, porazi Srbije i Švedske

E. Škorić

Rukometašice Španije poražene su od Francuske u prvom kolu Grupe 1 druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Švedskoj.

Francuska je u Goetebergu savladala Španiju sa 23:22, iako su Španjolke na poluvremenu vodile sa 14:10.

Alisson Pineau je sekundu prije kraja zabila za pobjedu Francuske, a ona je sa devet golova najefikasnija francuska igračica, dok je na drugoj strani Pena postigla pet golova.

Nešto ranije domaća Švedska je sa 33:30 poražena od Holandije, dok je Njemačka sa 26:19 savladala Srbiju. Cornelia Groot je sa sedam golova bila najbolja u holandskoj ekipi, dok je u sastavu Švedske Isabelle Gullden postigla osam, a Johanna Westberg sedam golova.

Kada je riječ  susretu Srbije i Njemačke, najbolja na istom bila je Srbijanka Tamara Georgijev sa sedam golova, dok je najefikasnija u Njemačkoj bila Anne Hubinger kao i Svenja Huber sa po četiri gola. Nekoliko igračica postiglo je po tri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi