Francuzi bolji od Hrvatske: Bronza pripala Trikolorima

Svjetsko rukometno prvenstvo za igrače do 21 godine

Francuzi bolji od Hrvatske: Bronza pripala Trikolorima

Odigran je susret za treće mjesto Svjetskog rukometnog prvenstva za igrače do 21 godine. Snage su odmjerile Francuska i Hrvatska, a na kraju su rezultatom 32:27 slavili Francuzi.

Francuska je od početka bila nešto bolji i konkretniji protivnik, a na poluvrijeme je otišla sa prednošću od četiri gola (15:11).

U nastavku se igralo dobro na obje strane. Hrvatska je dolazila čak i do prilike da izjednači, ali je u odlučujućim trenucima nedostajalo koncentracije, snage...

Francuska je na kraju zasluženo slavila te je uspjela da osvoji bronzano odličje. Predvodio ih je Minel sa osam golova , Bataille je dodao šest, a sjajan je bio i golman Menard sa 11 odbrana.

Kod Hrvatske se istakao golman Ašanin sa 12 odbrana, a solidan je bio i Vuglač sa pet golova.

U finalnom duelu će se nešto kasnije danas sastati Švedska i Španija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.