Francuzi slomili otpor Egipćana i izborili polufinale

Juniorsko SP rukometaša

Francuzi slomili otpor Egipćana i izborili polufinale

E. Škorić

Reprezentacija Francuske prvi je polufinalist Svjetskog juniorskog prvenstva za rukometaše.

Francuzi su dosta teško izborili nastup u polufinalu. U četvrtfinalu su "trikolori", nakon dosta neizvjesnih 60 minuta igre, sa 35:33 bili bolji od Egipta, selekcije koja nas je izbacila u osmini finala.

Susret u Zetri pratilo je nekoliko desetina gledatelja. Egipćani su imali vodstvo od početka utakmice, te su na poluvremenu imali dva gola zalihe (16:14). 

Tek u posljednjih 10-ak minuta Francuska dolazi do preokreta, te na kraju slave sa 35:33. Kod rezultata 34:32 Egipat je promašio sedmerac. 

Inače, Francuska je u osmini finala iznenadila Njemačku, a u polufinalu će igrati potiv Švedske ili Holandije. Taj susret igra se od 16 sati. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.