Fuchse savladao slabašni Bergischer, jedan gol Vražalića

Druga uzastopna pobjeda u Bundesligi

Fuchse savladao slabašni Bergischer, jedan gol Vražalića

Dž. Mrakić

Berlinski Fuchse upisao je drugu uzastopnu pobjedu u njemačkoj Bundesligi.

Nakon što su pobjedom nad Gummersbachom (26:24) prije tri dana prekinuli crni niz od četiri utakmica bez pobjede u Bundesligi, „Lisice“ su ostvarile novu pobjedu.

Aktuelni prvaci EHF kupa u sedmom susretu ove sezone savladali su Bergischera, ekipa koja nakon šest susreta i dalje nema niti jedan osvojen bod u Bundesligi, a rezultat je na kraju susreta glasio 26:29 u korist „Lisica“.

Najefikasniji strijelci susreta bili su Gutbrod, Thor-Gunnarsson (oba Bergischer) i Wiede (Fuchse) sa po sedam golova, a vrijedi istaći da je desno krilo naše reprezentacije Faruk Vražalić postiglo jedan gol iz dva pokušaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.