Fuzija dva rukometna kluba u Zenici pun pogodak

Nastavljaju pripreme za početak Prve lige FBiH

Fuzija dva rukometna kluba u Zenici pun pogodak

D. Kurbegović

Fuzija dva zenička rukometna kluba, škole rukometa ''Čelik Junior'' i rukometnog kluba ''Čelik'' koja se dogodila ovoga ljeta, po svemu sudeći pravi je potez koji će zeničkom rukometu vratiti stari sjaj. 

Naime, po ujedinjenju dvaju klubova, otpočele su pripreme rukometaša koje traju već puni mjesec dana. 

U sklopu priprema koje će se odvijati u dva ciklusa, rukometaši Čelika pokazuju izuzetnu želju, volju, ali i znanje, te s toga u pripremnim utakmicama ostvaruju odlične rezultate. 

Prvi dio priprema okončan je turnirom ''Zaim Kobilica'', a koji su zajedničkim snagama vrlo kvalitetno organizirali ŠR ''Čelik Junior'' i RK ''Čelik'' Zenica. Rukometaši Čelika su na turniru odigrali dvije vrlo kvalitetne utakmice. U prvoj polufinalnoj utakmici turnira RK ''Čelik'' je ugostio ekipu RK ''Sloga KV'' Kraljevo iz Srbije (prvoligaš Srbije), te upisao pobjedu. Finalna utakmica turnira donijela je i snažnog protivnika, bh. premijerligaša RK ''Vogošća PH'', ali to nije pokolebalo mlade Zeničane da odigraju najbolje što mogu, pokažu zube, te izvuku pozitivan rezultat. Naravno, pobjeda je pripala rukometašima Vogošće, ali sa svega osam golova prednosti. Vrlo je važno pomenuti da je ekipa Čelika u drugom dijelu susreta nadjačala Vogošću, te statistički, drugih 30 minuta slavila uz gol prednosti. Kako je riječ o protivniku koji je premijerligaš, a uz to redovan u vrhu tabele najvišeg ranga bh. rukometa, rezultat Zeničana u finalnoj utakmici turnira bio je odličan.

U drugom dijelu priprema rukometaši Čelika su ugostili ekipu RK ''Iskra'' Bugojno (prvoligaš - liga jug), te upisali novu pobjedu uz pet golova razlike 37:32(19:15). Rukometaši Čelika su opet pokazali da, iako mladi, mogu napraviti odličan rezultat. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Najviše golova u ekipi Čelika postigao je Ahmed Oruč (9), slijede ga Adi Pašalić (6), Jasmin Omerović (5), Midjan Šečibović (4), Adnan Begagić (4), Edhem Grabus (3), Ekrem Kobilica (3), Faris Mrako (2), Mustafa Babić (1), te Kenan Biogradlija (1). Odlični su bili i golmani koji su prikupili ukupno 20 odbrana tokom utakmice, Mirza Mulić (10), Harun Hodžić (8), Kaljić Muamer (2). 

Pripreme ekipe se nastavljaju, a u planu je odigravanje još najmanje četiri prijateljska susreta. Takmičenje u Prvoj ligi BiH počinje 30.9./1.10., a u rukometnom klubu ''Čelik'' se nadaju da će aktivan rad s mladom ekipom, koja je željna igre i dobrih rezultata, prepoznati mnogi, te pružiti potrebnu podršku, kako bi se ova sezona odigrala bez financijskih poteškoća u kojima se klub trenutno nalazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi