Najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u Kataru

Gajić: Bili smo jači u glavi i zasluženo pobijedili

Rukometna reprezentacija Slovenije slavila je večeras protiv Makedonije u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru rezultatom 30:28. 

Odličnu utakmicu za Sloveniju odigrao je Dragan Gajić, koji je uz Gorazda Škofa i najzaslužniji za plasman Slovenije među osam najboljih. Gajić je postigao devet golova, šest iz igre i tri iz penala. Nije promašio niti jedan šut iz igre, a kod jednog sedmerca ispriječila mu se stativa. 

"Igrali smo jednu tešku utakmicu, znali smo da se moramo pripremiti u glavi i biti bolji od Makedonije. Ja mislim kada smo stali čvrsto na teren i kada su vidjeli da smo spremni, kakav god da je meč bio, spor, brz, grub nježan, bili smo jači od njih u glavi i zasluženo smo pobijedili," kaže Gajić i dodaje: 

"Vjerovatno Francuska u četvrtfinalu, bit će to jedna posebna utakmica. Oni su fizički puno jači od nas, tako da ćemo se morati dobro spremiti, napraviti dobru taktiku, morat ćemo dobro igrati u širinu i vidjet ćemo. Mi smo ostvarili svoj cilj i sada možemo biti opušteni i igrati za srce i za svoju dušu," kaže Gajić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.