Glandorf za pobjedu Flensburga protiv Brest Meshkova
Foto: EPA

Liga prvaka, osmina finala

Glandorf za pobjedu Flensburga protiv Brest Meshkova

M. Šljivak

Rukometaši Flensburga pobijedili su kao gosti Brest Mehskov 26:25 u susretu osmine finala Lige prvaka.

Odličan meč viđen je u duelu ova dva tima, a u revanš će njemački tim ući s golom prednosti.

Meshkov je ušao odlično u meč. Vodili su gotovo u kompletnom prvom poluvremu, imali su i plus četiri, ali su pali u finišu prvog dijela. Gosti su to maksimalno iskoristili i na odmor su otišli s dva gola prednosti, 13:15.

U nastavku je Flensburg kontrolisao meč. Imali su i pet golova prednosti (25:20), ali je Meshkov sjajnim finišom napravio seriju od 5:0 i došao je do vodstva 25:25.

Međutim, Holger Glandorf sjajnim golom donosi gostima prednost i pobjedu u ovom meču (26:25), te u revanš njemački tim nosi jedan gol viška.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Lasse Svan sa pet golova, dok je kod domaćih isti broj golova postigao Dainis Kristopans.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi