Gol Burića u trijumfu Nantesa

Liga prvaka za rukometaše

Gol Burića u trijumfu Nantesa

Odigrano je prvo kolo Lige prvaka za rukometaše, a nakon kiksa Vive Kielcea u subotu i poraza od Meshkova, ostali favoriti nisu imali problema u ovodnim mečevima.

PSG Noke Serdarušića slavio je protiv ekipe s kojom je Mostarac doživio zvjezdane trenutke, Kiela 25:22.

Serdarušić je trenirao njemačkog giganta od 1993. do 2008. ali nije bio previše popustljiv zbog te činjenice. Briljirao je norveški majstor Sander Sagosen sa šest golova, a poslovično efikasan u redovima Parižana bio je Uwe Gensheimer. U Kielu Nilsson i Rahmel zabili su po četiri gola.

RN Loewen i Barcelona remizirali su 31:31. Gosti iz Španije imali su šest golova prednosti na poluvremenu (18:12), ali su se uporni Nijemci vratili do kraja, izjednačivši u zadnjoj sekundi preko Groetzkog. Predvodio ih je međutim Pekeler sa sedam golova, a u Barceloni je isti golgeterski učinak imao Mem.

U istoj grupi A, francuski Nantes koji je nedavno savladao PSG u Superkupu Španije i bit će Parižanima najveći konkurent za naslov prvaka u drugoj po snazi evropskoj ligi, savladao je Pick Szeged 30:26, uz jedan pogodak našeg Senjamina Burića. Najveće pojačanje Nantesa Kiril Lazarov u pobjedi je učestvovao sa dva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi