Gol Harmandića u pobjedi Wetzlara, Tahirović remizirao

Deveto kolo rukometne Bundeslige

Gol Harmandića u pobjedi Wetzlara, Tahirović remizirao

Ekipa Wetzlara za koju nastupa naš Adnan Harmandić upisala je danas pobjedu na gostovanju kod Magdeburga rezultatom 24:26.

Prvo poluvrijeme susreta proteklo je u izjednačenoj igri na obje strane, a najveću prednost tokom tog perioda imao je Wetzlar, a ona je u par navrata iznosila 3 razlike.

 

U drugom poluvremenu, nastavila se izjednačena igra na obje strane, ali je Wetzlar tokom čitavog tog perioda vodio. Gosti su tu prednost rutinski do kraja zadržali. Treba također istaknuti da je naš Adnan Harmandić u ovom susretu postigao jedan pogodak.

 

Neuhausen i Hamburg našeg Enida Tahirovića, također su danas odigrali svoj susret devetog kola rukometne Bundeslige, a rezultat je na kraju glasio 28:28.

 

Tokom prvog poluvremena ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, a Hamburg je golom Hansa Lindberga u posljednjoj minuti prvog poluvremena osigurao sebi najveću prednost prvog perioda igre (12:16).

 

U nastavku susreta, Neuhausen se vraća te uspijeva da golom Marcela Schillera poravna rezultat u posljednjim trenucima duela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti