Goluža: BiH i Makedonija mogu igrati sa svima
Foto: EPA

Hrvatski selektor oprezan

Goluža: BiH i Makedonija mogu igrati sa svima

M. Šljivak

Doha je sinoć bila domaćin žrijebanja grupa za Svjetsko prvenstvo u rukometu koje se od 15. januara do 1. februara naredne godine igra u Kataru.

Rukometaši Bosne i Hercegovine po prvri put su izborili učešće na velikom takmičenju, a za protivnike će imati Hrvatsku, Makedoniju, Austriju, Tunis i Iran. 

Selektor Hrvatske Slavko Goluža izjavio je za Index.hr kako je izuzetno oprezan jer su dobili ekipe koje mogu igrati protiv svih...

"Nimalo naivna grupa. Respektujem Tunis koji će sigurno biti u prednosti pred svima nama jer će imati 35 dana priprema i dobro znamo da su fanatici za rukomet. Austrija kojoj većina igrača igra u Bundesligi i znamo da smo s njom imali nekih problema na prvenstvu u Austriji. Tu je i Makedonija kojoj su većina igrača iz Vardara i Metalurga, Bosna i Hercegovina koja je izbacila Island te Iran. To su sve ekipe koje mogu igrati sa svima", rekao je Goluža, a prenosi Index.hr.

Goluža je istakao kako će njegova selekcija ići korak po korak...

"Kasnije se križamo sa grupom A u kojoj su domaćini Katar, Španjolska, Slovenija, Bjelorusija, Brazil i Čile i to je ono što je najvažnije za sada. Trebamo odraditi grupu najbolje što možemo, zauzeti što bolju poziciju zbog križanja. Idemo korak po korak", istakao je selektor naših susjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije