Goraždanke pobjedom stigle do zlatne sredine

Bez većih problema palo Jedinstvo iz Brčkog

Goraždanke pobjedom stigle do zlatne sredine

U posljednjem susretu 8. kola Premijer lige za rukometašice Goražde je na domaćem terenu bilo bolje od Jedinstva iz Brčkog (28:25).

Utakmicom Goražde - Jedinstvo kompletirano je 8. kolo Premijer lige za rukometašice. Goraždanke su došle do treće pobjede, kojom su se probile u zlatnu sredinu tabele.

Od samog početka utakmice izabranice Ibrahima Popovića držale su konce igre u svojim rukama, a na odmor su otišle sa šest golova viška (16:10).
U drugom dijelu domaće rukometašice su se malo opustile, pa su gošće uspjele samniti prednost, no niti u jednom momentu Goraždankama nisu ozbiljnije zaprijetile.

Kod domaće ekipe najefikasnije su bile Mersiha Sarajlić sa 12 golova, te Enisa Ćosović sa 7 i Džihana Šovšić sa 4 gola.

S druge strane kod gošći iz Brčkog bolje od ostalih bile su Sonja Pantić sa 7, te Milena Krajšumović i Sanja Katić sa po 6 golova.

Premijer liga za rukometašice, 8. kolo:
Goražde - Jedinstvo 28:25 (16:10)
Dvorana: Mirsad Hurić: Lipa i Maid Katanić (oba iz Sarajeva).
Sedmerci: Goražde 8 (8), Jedinstvo 5 (5). Isključenja: Goražde 14 minuta, Jedinstvo 6 minuta.
GORAŽDE: Borčak, Alikadić, Odžaković, Sarajlić 12, Hubanić 3, Mehanović, Nuhanović, Dervišević 2, Šovšić 4, Popović, Zorlak, Hadžiahmetović, Ćosović 7, Radmilović, Dervišević Amela. Trener: Ibrahim Popović.
JEDINSTVO: Damijanović, Petrić 1, Radić, Jevtić, Katić 6, Dejanović 3, Stevanović 1, Rendić, Pantić 7, Krajšumović 6, Pajić 1, Lukić, Dubinović, Sofić. Trener: Zoran Milunović.

Premijer liga BiH (Ž)