Goraždanke savladale Ilidžu, Zrinjskom gradski okršaj

Četvrtfinale Kupa BiH za rukometašice

Goraždanke savladale Ilidžu, Zrinjskom gradski okršaj

E. Škorić

Odigrane su večeras prve četvrtfinalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine za rukometašice.

Goraždanke su pred svojim navijačima ostvarile dobar rezultat uoči uzvrata na Ilidži. Slavile su sa 33:24, a do pobjede ih je vodila nekadašnja igračica Ilidže, Mersiha Sarajlić, sa 13 postginutih golova. Hubanić, Dervišević i Ćosović postigle su po pet, a Gabela četiri.

Na drugoj strani najefikasnija je bila Emina Mujagić, bivša igračica Goražda, sa 11 golova. Škaljić i Bužo su dale po četiri gola.

Borac je u Brčkom sa 31:20 nadigrao Jedinstvo, dok su rukometašice Mire u Mostaru sa 32:28 bile bolje od Lokomotive, a Plemkinje su u gradskom okršaju savladale Katarinu (35:17).

Uzvratne utakmice igraju se 18. aprila.

Kup BiH za rukometašice, prve utakmice četvrtfinala:
Jedinstvo - Borac 20:31
Lokomotiva - Mira 28:32
Goražde - Ilidža 33:24
Katarina - Zrinjski 17:35

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.