Goraždanke u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine

Na krilima Dore Vrdoljak do pobjede

Goraždanke u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine

A. Beganović

Rukometašice Goražda su u 2. pretkolu Kupa Bosne i Hercegovine na domaćem terenu savladale Hrasnicu (35:32), te su se tako plasirale u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji.

Seriju dobrih rezultata iz prvenstva rukometašice Goražda prenijele su i u Kup Bosne i Hercegovine. Iako su bile oslabljene za najboljeg strijelca Mersihu Sarajlić, te Arijanu Pjano, izabranice Junuza Vlajčića savladale su mladu ekipu Hrasnice.

Od samog početka susreta Goraždanke su bile u prednosti i na odmor su otišle sa zalihom od sedam golova (18:11).

U drugom dijelu Vlajčić je pružio priliku i igračicama koje u ovoj sezoni imaju manju minutažu, što su gošće iskoristile te su smanjile prednost za konačnih 35:32.

Kod pobjedničke ekipe najefikasnije su bile Dora Vrdoljak sa 11, Alma Dervišević sa pet, te Enisa Hadžimusić sa četiri gola, dok su Mersiha Hošić sa 15, Ena Hasibović sa šet, te Merima Karišik sa pet golova bile najučinkovitije kod Hrasnice.

Na kraju dodajmo da je mladi sudijski par Čedić - Duraković sjajno obavio svoj posao.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.