Goražde bolje od Ilidže, Grude slavile u Brčkom

Premijer liga za rukometašice

Goražde bolje od Ilidže, Grude slavile u Brčkom

A. Beganović

U okviru 2. kola Premijer lige za rukometašice odigrana su dva susrete, a do pobjeda su stigli Goražde i Grude.

Rukometašice Goražda su na domaćem terenu bile bolje od Ilidže (24:16). Goraždanke su lakše od očekivanog stigle do trijumfa zahvaljujući prije svega dobroj igri u odbrani.

Dora Vrdoljak sa sedam, te Armina Marić sa šest pogodaka bile su najefikasnije kod Goražda, dok su Almedina Imiširević sa četiri, te Iris Škaljić sa tri pogotka bile najučinkovitije kod Ilidže.

Do druge pobjede stigle su i Grude, koje se od ove sezone takmiče u Premijer ligi. Izabranice Zlate Zubac danas su u Brčkom bile bolje od domaćeg Jedinstva (34:30).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.