Goražde bolje od Maglaja, Gradačcu bodovi spasa u Čapljini

Premijer liga BiH, 19. kolo

Goražde bolje od Maglaja, Gradačcu bodovi spasa u Čapljini

Rukometaši Goražda su u dvorani Mirsad Hurić bez većih problema savladali sastav Maglaja 30:22 u okviru 19. kola Premijer lige BiH.

Već u prvom periodu igre Goraždaci su uspjeli dobrom igrom steći prednost, pa su na poluvrijeme otišli sa sedam golova prednosti, a rezultat je glasio 16:9.

U nastavku susreta domaći rukometaši na pravi način održavali su prednost stečenu prvih 30 minuta. Raspoloženi Armin Marić bio je najbolji strijelac u redovima ekipe sa Drine sa sedam postignutih golova, dok je odličan bio i Kemal Fazlić koji je postigao jedan gol manje.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Aldin Mehanović iz redova Maglaja koji je osam puta zatresao mrežu Goražda, a pored njega sa šest golova istakao se i Dino Zvekić. Bez adekvatne podrške u ostatku tima ekipa gosti su se morali pomiriti sa 14. ovosezonskim porazom, te se sada nalaze u zoni ispadanja, dok je Goražde na 13. poziciji sa 15 bodova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Zahvaljujući sjajnom Harisu Pendiću koji je postigao 10 i Edinu Zrniću koji se sedam puta upisao u listu strijelaca ekipa Gradačca stigla je do značajne pobjede na gostovanju kod Čapljine rezultatom 20:29. Posljednjeplasirani sastav Premijer lige BiH nije pružio ozbiljniji otpor gostima iz Gradačca koji su zasluženo trijumfovali.

Gotovo je sigurno da ćemo od naredne sezone Čapljinu gledati u nižem rangu takmičenja, obzirom da klub iz Hercegovine ima svega tri osvojena boda. Ni sastav Gradačca nije još uvijek osigurao opstanak u društvu najboljih. Iako su pobjedom protiv Čapljine napustili opasnu zonu, i dalje imaju 15 bodova, baš kao i Kozara koja se nalazi u zoni ispadanja, na 14. poziciji, sa utakmicom manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.