Gorenje drugi finalista, novi poraz Borca

Gorenje drugi finalista, novi poraz Borca

Prvi meč dana TV turnira šampiona u Doboju donio je direktnu borbu za finalni okršaj sa Tatranom iz Prešova. U meču za finale sastali su se Vojvodina i Gorenje.

Gorenje je u 15. minuti preuzelo vodstvo i održavalo ga do kraja meča, a  konačan rezultat glasio je 28:24 za ekipu čije boje brane bh. reprezentativci Benjamin i Senjamin Burić.

Najefikasniji u redovima Novosađana bio je Rastvorcev sa četiri pogotka koliko je postigao i Stanković dok se u redovima Gorenja istakao Šoštarić sa šest pogodaka, Senjamin Burić je postigao tri pogotka, dok je brat Benjamin sakupio sedam odbrana.

U drugom meču dana Sloga je izgubila od Antalijaspora 24:29 (13:12), dok je Borac izgubio od reprezentacije Saudijske Arabije 21:25 (11:9).

Dva bh. predstavnika turnir su okončali bez ijedne pobjede i sutra im predstoji borba za 7. mjesto od 10 časova. U meču za 5. mjesto sastaju se ekipa izviđača i reprezentacija Saudijske Arabije. 

U meču za 3. mjesto sastaju se ekipe Antalijaspora i Vojvodine, dok će od 20:30 na programu biti očekivano finale između Tatrana i Gorenja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.