Gorenje slavilo u infarkt završnici, tri pogotka Burića

Gorenje slavilo u infarkt završnici, tri pogotka Burića

A. Beganović

U okviru 17. kola slovenačkog rukometnog prvenstva odigrana su dva susreta, a do novih pobjeda stigli su Celje i Gorenje.

Gorenje, čije boje brane i bh. reprezentativci Senjamin i Benjamin Burić, gostovalo je kod Urbanscape Loke i do pobjede je stiglo u posljednjim sekundama susreta.

Slavilo je Gorenje sa 28:27, a do nove pobjede drugoplasiranu ekipu prvenstva vodili su Szyba i Skube, koji su postigli po sedam pogodaka. Senjamin Burić se tri puta upisao u listu strijelca, dok je njegov brat Benjamin imao šest uspješnih intervencija.

Vodeće Celje nije imalo većih problema u duelu sa Riko Ribnicom. Nakon prvih 30 minuta Celje je vodilo 18:14, da bi na kraju slavilo sa 36:24.

Celje se nakon 17 odigranih kola nalazi na čelu tabele sa 34 boda, dok je Gorenje drugoplasirano sa dva boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.