Gorenje slavilo u Švedskoj, sjajna partija Senjamina Burića

Bh. reprezentativac u dobroj formi

Gorenje slavilo u Švedskoj, sjajna partija Senjamina Burića

A. Beganović

U okviru 7. kola grupe D Lige prvaka za rukometaše Gorenje je na gostovanju savladalo Drott Halmstad (40:32), te je tako ostalo u igri za plasman u narednu fazu takmičenja.

Od samog početka susreta rukometaši Gorenja su držali konce igre u svojim rukama, a na odmor je slovenska momčad otišla sa zalihom od šest golova (20:14).

U drugom dijelu na terenu ništa novo. Gosti su dobrom igrom sigurno susret priveli kraju, te su upisali zlata vrijednu pobjedu.

Najefikasniji u redovima Gorenja bili su Šoštarić sa 10, te Medved sa 9 i naš Senjamin Burić sa sedam pogodaka, dok su Persson i Stenberg sa po sedam pogodaka bili najefikasniji kod Drotta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.