Gorenje ubjedljivo, četiri pogotka Burića

Gorenje ubjedljivo, četiri pogotka Burića

A. Beganović

U okviru 26. kola prvenstva Slovenije rukometaši Gorenja, čije boje brane i bh. reprezentativci Senjamin i Benjamin Burić, savladalo je Sevnicu (37:21).

Rukometaši Gorenja su bez većih problema nadigrali Sevnicu. Već nakon prvih 30 minuta bilo je odlučeno pitanje pobjednika (18:11), da bi Gorenje na kraju slavilo sa ubjedljviih 37:21.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bili su Šoštarić sa 10, te Dujmović sa šest pogodaka, dok je Burić dodao četiri. S druge strane kod Sevnice je najefikasniji bio Fižuleto sa pet pogodaka.

Nakon 26 odigranih kola Gorenje se nalazi na 2. mjestu tabele sa 48 bodova, četiri manje od prvoplasiranog Celja, a sedam više od trećeplasiranog Maribora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.